М'ясний рулет: основна формула приготування

М'ясний рулет – це популярна м'ясна страва, яка може стати головною прикрасою святкового столу або простою та смачною щоденною трапезою. Він є шматком м'яса, зазвичай яловичини або свинини, закручений в рулет і запечений в духовці або сковороді. Основна формула м'ясного рулету складається з кількох кроків, які гарантують його соковитість та неповторний смак.

Першим кроком при приготуванні рулету м'ясного є підбір відповідного м'яса. Воно має бути ніжним та соковитим, з мінімальною кількістю жиру. Потім м'ясо необхідно приготувати: відбити його до достатньої товщини, щоб вийшла рівномірна та тонка платівка.

Наступним кроком є ​​підготовка начинки для рулету. Залежно від переваг це може бути суміш овочів, сиру, спецій або інших інгредієнтів. Начинку слід рівномірно нанести на м'ясо, залишивши невеликий вільний простір по краю, щоб його можна було закрутити в рулет.

Потім робиться найважливіше: скручування м'ясного рулету. Краї м'яса акуратно складають усередину та закручують щільним рулетом. Для надійності можна використовувати нитки, щоб рулет не роз'їхався у процесі приготування. Готовий рулет поміщається у форму і відправляється в духовку або сковороду для запікання.

КомпонентиКількість
Фарш500 г
Яйця2 шт
Цибуля1 шт
Часник2 зубчики
Сільза смаком
Перецьза смаком
Морква1 шт
Зеленьза смаком
Масло рослиннедля смаження

Що входить до складу нітритної солі?

Нітритна сіль – це кухонна сіль з додаванням 0,57% нітриту (Е250) або нітрату (Е251) натрію. У невеликих кількостях нітрит (нітрат) натрію не шкідливий для організму, і він поступово з нього виводиться, не відбувається його накопичення як із деякими речовинами.

Чим нітритна сіль відрізняється від звичайної?

Нітритна сіль є кухонну сіль з додаванням нітриту натрію. Це аналог нітрату натрію, відомого як харчова селітра, та нітриту натрію, який позначається у складі продуктів як консервант Е250. Продаж харчової селітри обмежений і суворо контролюється державними органами.

Чи можна нагрівати нітритну сіль?

Не можна нагрівати продукти, що містять нітрит натрію до температури вище 150 градусів, тому що в таких умовах він починає розкладатися з виділенням канцерогенних нітрозамінів. Виходячи з цього, потрібно також розуміти, що скоринка нашої улюбленої підсмаженої вареної ковбаси не дуже корисна, м'яко кажучи.