Кому не можна їсти нут?

Ці бобові протипоказані в разі підвищеного газоутворення (метеоризму), у разі захворювань шлунково-кишкового тракту, печінки та підшлункової залози, а також у разі панкреатиту та синдрому подразненого кишечника. Протипоказання ці пов’язані з тим, що нут, як і всі бобові, сприяє підвищеному газоутворенню.

Нут для гарного травлення Клітковина, що міститься в нуті, здебільшого розчинна, тобто змішується з водою й утворює гелеподібну речовину в кишечнику. Вона допомагає збільшити кількість корисних бактерій і запобігти надмірному росту нездорових, тим самим знизивши ризик багатьох травних захворювань.

Нут багатий на білки та вуглеводи, як і всі бобові культури. Регулярне вживання нуту знижує рівень холестерину в організмі людини. У ньому міститься так корисний для імунітету та крові калій і магній. Зміцнити кісткову тканину допоможуть кальцій і фосфор, що містяться в нуті.