Коли в картоплі більше крохмалю?

Найпростіший спосіб визначити продукт із високим вмістом – дізнатися його “вік”. У старій картоплі зазвичай більша кількість крохмалю, ніж у молодій. Умови зберігання також впливають. Якщо ви зберігатимете картоплю в теплі, відсотковий вміст сполуки відбуватиметься повільно.

У більшості випадків картопля з білою м’якоттю більше насичена крохмалем. Бульби з жовтизною раніше вважалися кормовими. Однак учені після проведених досліджень з’ясували, що такого відтінку м’якоть набуває через підвищений вміст каротину.

Внесення золи (200-400 г на сотку), а також опудрювання нею бульб перед садінням, може на 2-4% підвищити вміст крохмалю в картоплі. Цей же ефект дасть обробка посадкового матеріалу або обприскування кущів розчином мікроелементів (0,5-0,6%).

Звертати увагу на сорт картоплі: біла містить менше крохмалю, тому готується довше і практично не розварюється. Рожеві сорти придатні для приготування салатів, оскільки за структурою більш щільні.