Коли треба переганяти брагу?

Найголовніше зрозуміти, коли необхідно приступити до перегону браги. Якщо дріжджі не перебродять увесь цукор – то загубиться вихід готового продукту, це означає, що процес розпочався занадто рано. При прискореному зброджуванні страждає якість продукту. А ось якщо брага окислиться – це означає, що процес затягнувся.Apr 14, 2021

Щоб визначити готовність браги, досить піднести до поверхні запалений сірник. Якщо він горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Загасання сірника свідчить про те, що бродіння ще триває.

Але нам не цікаво гнати самогон раз на півроку, тому переганяти брагу потрібно відразу, щойно активний процес бродіння завершується.

Зернові браги краще не тримати довше 14 днів, однак це не означає, що після зазначеного терміну все втрачено, потрібно переганяти, але якість самогону може бути гіршою.