Коли потрібно зливати вино?

Загальне правило: вино зливають, коли на дні сформувався шар осаду 2-5 см. Спочатку витримки фільтрація зазвичай потрібна раз на 10-14 днів, потім рідше – раз на 25-45 днів. Рано чи пізно осад у вигляді пластівців більше не з’явиться. Це означає, що вино готового до розлиття в пляшки для зберігання.Mar 13, 2017

Набираємо в глибокий посуд води, наливаємо невелику кількість вина в пляшечку, і затискаємо горлечко пальцем. Опускаємо її у воду, перевертаємо і прибираємо палець із горлечка. Якщо напій змішується з водою, це не натуральне вино. Якщо ж напій майже не витікає, вітаємо, перед вами благородний напій!

У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65-ти днів.

4. Через 4-12 годин після встановлення рукавичка повинна хоча б злегка надутися, це означає, що бродіння йде нормально і конструкція герметична.