Коли найсмачніший оселедець?

Найсмачніший оселедець, виловлений у жовтні-листопаді. Він тільки готується до нересту і ще не віддав ікрі свої життєві сили. Тому м’ясо в такої риби ніжне, але щільне, жирність висока. Виробники заявляють термін зберігання оселедця 12 місяців, але насправді, він трохи менший.23-Jun-2020

Залежно від ареалу проживання виділяють кілька популяцій тихоокеанського оселедця, серед яких найзнаменитіший і найулюбленіший – олюторський. Цей далекосхідний делікатес має чудовий смак, завдяки холодним водам екологічно чистого Берингового моря – місця його проживання.

Хороший оселедець – чистий, не пом’ятий, шкірка неушкоджена. Легке “омилення” – рибу неправильно зберігали. За надмірного омилення риба починає видавати неприємний запах, а смак після змивання плівки не поліпшується. Такий оселедець не варто купувати і, тим більше, їсти.

Тихоокеанський оселедець, як і майже все тихоокеанське, – найбільший і найжирніший (до 35% жиру) з усіх своїх родичок. Порівняно з ним атлантичний оселедець нагадує малька.