Коли можна збирати горобину червону?

У листопаді після перших заморозків горобину збирають для заготовок. До цього часу гіркота здебільшого зникає, і ягоди набувають приємного солодкуватого смаку. Горобина в цей період часу дуже легко відділяється від плодоніжок і стає більш соковитою.

Горобину збирають у суху погоду, після перших заморозків, коли ягоди втрачають гіркоту. Рекомендується робити це вранці, вважається, що в цей час плоди смачніші та багатші на корисні речовини.

Корисними є всі частини горобини, включно з корою та листям, однак, саме ягоди заслужено вважаються джерелом цінних речовин. Насамперед користь горобини, як і користь йошти, полягає у високому вмісті вітаміну С. Так, у 100 грамах ягід міститься понад 80 грамів аскорбінової кислоти.

Опис горобини Листя велике, з 11-23 довгастими листочками. Численні квітки білого відтінку зібрані в густі суцвіття, які формуються на кінцях гілок. У квіток сильний специфічний аромат. Плоди горобини – кулясті яскраво-червоні соковиті соковиті яблука з дрібним насінням, округлим по краях.