Коли можна давати дитині суп на м’ясному бульйоні?

Навантаження на незрілі органи дитини занадто велике. Тому багато педіатрів радять до 1-1,5 років не давати малюкові м’ясні бульйони, а “знайомство” з бульйоном зі свинини, баранини та жирної яловичини відкласти до трьох років.

Супи на м’ясному бульйоні дітям раннього віку давати не слід, оскільки м’ясний бульйон містить велику кількість екстрактивних речовин, які шкідливі для незрілої видільної системи малюка.

Суп можна включати в раціон малюка з 12 місяців, починаючи давати по 1-2 чайних ложки, поступово збільшуючи порцію ще на 1-2 чайних ложки. Найперший суп малюка – овочевий суп із броколі, кабачка або цвітної капусти. Усі інгредієнти потрібно подрібнити в блендері. Виходить такий собі аналог овочевого пюре.

Сучасні дієтологи рекомендують вводити супи в раціон дитини після 1 року. Спочатку це мають бути вегетаріанські супи, а ближче до 1,5 року першу страву вже можна готувати на м’ясному або рибному бульйоні.