Коли краще пити відвар шипшини?

Залишити настоюватися протягом 2 годин. Курс прийому – 3 тижні. Відвар вживають за годину до прийому їжі без цукру. 20 г подрібнених плодів залити 500 мл окропу, настоювати 8 годин у термосі.Sep 26, 2021

Шипшину і глід у співвідношенні 1:2 відповідно засипаємо в термос і вливаємо літр гарячої води. Краще робити це перед сном, щоб напій встиг відстоятися. А вранці залишиться його тільки процідити. Пити чай радиться після їди.

Відвари шипшини руйнують зубну емаль, тому їх потрібно пити через трубочку. Чай із плодами шипшини, прийнятий на ніч, може спричинити безсоння.

Протипоказання: не варто вживати відвар із шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам’яну хворобу і тим, хто страждає на гастрит.