Плоди та ягоди мають стати склоподібними, напівпрозорими. Якщо після припинення готування ви вимкнете нагрівання, а поверхня варення швидко покриється тонкою, зморшкуватою плівкою, то варення готове.
Процес приготування: Шматочки дині перемішати з малиною, цедрою і лимонним соком, засипати цукром і залишити для появи соку на кілька годин. Масу варять протягом 5-10 хвилин після закипання, остуджують, знову кип’ятять 5-10 хвилин.
Якщо в банках із варенням, джемом або повидлом ви помітили бродіння (скисання), продукт треба переварити з додаванням цукрового піску, оскільки псування спричинене його нестачею. Викладіть варення в каструлю, нагрійте до кипіння і додайте цукру (50-100 г на 1 кг варення). Піну знімайте.
Спосіб приготування:
- Якщо у варенні є цілі ягоди або великі шматочки фруктів, перетріть їх через сито або подрібніть за допомогою блендера.
- Крохмаль залийте водою і розмішайте.
- Варення підігрійте на повільному вогні. …
- Додайте розчинений кукурудзяний крохмаль. …
- У міру охолодження варення буде помітно густіти.
Jul 23, 2021