Бранч буквально означає “пізній сніданок”. Це “гібрид” англійських слів “breakfast” – сніданок і “lunch” – ланч. Хоча насправді бранч – це повноцінний обід. Як правило, бранчі проводяться в ресторанах у вихідні дні (частіше тільки в неділю), з 12.00 до 16.00.
В Америці, як і в готелях, тимчасові межі у сніданків доволі чіткі: breakfast – це вживання їжі між 7 і 10 ранку. Lunch – обід у США – приймання їжі з полудня до другої години пополудні. В Америці ланч зазвичай складається з легких страв – салатів і сендвічів.
Бранчі проводяться пізно вранці, після сніданку, але перед ланчем – тобто приблизно об 11 ранку. Бранчі мають неформальний характер. Зазвичай на них збирають друзів, тому стійким поєднанням стало “недільні бранчі”.
Lunch; у радянській літературі вживалася також транслітерація “ленч”) – в англомовних країнах скорочення, утворене від Luncheon, яке позначає прийом їжі опівдні, полуденок.