Хто такий інспектор Мішлен?

інспектори Мішлен відрізняються від численних ресторанних критиків, діяльність яких скоріше є сумішшю самореклами, самозамилування, та легкого шантажу з нальотом гастрономії, аніж професійним об’єктивним оцінюванням ресторанів та їхньої кухні.

Для того, щоб стати інспектором Michelin, треба мати щонайменше 5 років (зазвичай близько 10) досвіду роботи в ресторанах кухарем, метрдотелем або сомельє, пройти спеціальні курси, де навчають, на що звертати увагу під час оцінювання ресторану, а потім кілька місяців попрацювати в парі з досвідченим інспектором.

Інспектор Мішлен уважно стежить за деталями, а його смак привчений бути натренованим для дегустації найрізноманітніших страв і кухонь. Звучить як робота мрії? Це ще не все. Мішленівські інспектори повинні протягом місяця приділяти цілі три тижні трапезам у ресторанах і куштувати якомога більше страв від шеф-кухаря.

Michelin (“Мішлен”) – французька компанія, виробник шин, один із лідерів у своїй галузі. Повне найменування – Compagnie Générale des Établissements Michelin . Штаб-квартира – у Клермон-Феррані. За організаційно-правовою формою є акціонерною командою.