Чому знежирений сир некорисний?

– Знежирений сир не такий корисний, як сир низької жирності (4-9 відсотків). Для засвоєння кальцію потрібен вітамін D, який, своєю чергою, жиророзчинний. А в знежиреному сирі жиру просто немає .Sep 13, 2018

Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним. Таким чином, з пачки сиру з жирністю 9% організм отримає більше користі, ніж з упаковки з жирністю 3%. Саме тому рекомендують віддавати перевагу жирним видам продукту, а не практично знежиреним.

Добова норма цього молочного продукту не має перевищувати 200-250 грамів, однак якщо людина активно займається спортом, то норма може бути трохи вищою, але не більше 300-400 грамів. І, звісно, не варто з’їдати порцію за один раз. Ідеальний відсоток жирності для сиру – 4-5%.

Усім, хто стежить за вагою, можна вживати знежирений сир кілька разів на тиждень, продукт низькокалорійний і підходить для дієтичного харчування. Але слід враховувати той факт, що корисні властивості жирного сиру вищі, а калорії, що містяться в жирному сирі, можна нейтралізувати фізичними навантаженнями.