Чому зелена цибуля дуже гірка?

Нестача вологи в ґрунті підвищує в цибулинних ріпках концентрацію ефірних олій та інших сухих речовин, відповідальних за гіркий смак.. У суху погоду рясно поливайте рослини щотижня.

Позбавити цибуля від гіркоти можна п'ятьма способами

  1. Можна вимочити нарізаний цибуля у холодній воді протягом 20 хв.
  2. Також допомагає варіант із окропом. …
  3. Можна ошпарити цибуля окропом, а потім занурити в дуже холодну кип'ячену воду (зі шматочками льоду).

Закип'ятіть воду. Поріжте цибуля довільно. Покладіть у друшляк і обдайте окропом. Промийте його під холодною водою.

  1. Додайте у воду оцет, сіль, цукор.
  2. Добре все перемішайте.
  3. Поріжете цибуля на ваш розсуд.
  4. Покладіть його в ємність і залийте отриманою сумішшю.
  5. Поставте на півгодини у холодильник.

Jan 22, 2019

Зокрема, пекучість цибулі надають ефірні олії. ще точніше – сірковмісні глікозиди. А це ефіри цукрів. Тобто якщо цибуля солодкий і гострий одночасно, то цукрів у ньому набагато більше, ніж просто у солодкому.