Нестача вологи в ґрунті підвищує в цибулинних ріпках концентрацію ефірних олій та інших сухих речовин, відповідальних за гіркий смак.. У суху погоду рясно поливайте рослини щотижня.
Позбавити цибуля від гіркоти можна п'ятьма способами
- Можна вимочити нарізаний цибуля у холодній воді протягом 20 хв.
- Також допомагає варіант із окропом. …
- Можна ошпарити цибуля окропом, а потім занурити в дуже холодну кип'ячену воду (зі шматочками льоду).
Закип'ятіть воду. Поріжте цибуля довільно. Покладіть у друшляк і обдайте окропом. Промийте його під холодною водою.
- Додайте у воду оцет, сіль, цукор.
- Добре все перемішайте.
- Поріжете цибуля на ваш розсуд.
- Покладіть його в ємність і залийте отриманою сумішшю.
- Поставте на півгодини у холодильник.
Jan 22, 2019
Зокрема, пекучість цибулі надають ефірні олії. ще точніше – сірковмісні глікозиди. А це ефіри цукрів. Тобто якщо цибуля солодкий і гострий одночасно, то цукрів у ньому набагато більше, ніж просто у солодкому.