Чому зараз молоко не кисне?

Одна з причин, чому магазинне молоко не перетворюється на кисле молоко: воно пройшло термічну обробку, тому в ньому практично відсутні бактерії, які відповідають за сквашування .9 Sept 2021

Якщо в молоко додані консерванти – сорбінова кислота, бензойна кислота, антибіотики тетрациклінової групи, таке молоко не подобається молочнокислим бактеріям. Вони не можуть у ньому жити, а тому не виділяють і продукти життєдіяльності, а отже, і не сквашують молоко.

Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип’ятіння можна додати в нього невелику кількість соди. Складно повірити, але щіпка солі допоможе зберегти навіть нестерилізоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока – і воно збережеться набагато довше.

Молочнокислі бактерії люблять тепло в 30-40 градусів. Вони переробляють лактозу і виділяють кислоту. У результаті кислотність молока наросте, а білок поступово згортається. Якщо цих бактерій достатньо і температура відповідна, через 1-2 дні молоко повністю скисає.