Чому закочення ставлять кришкою вниз?

Багато в чому це робиться для того, щоб перевірити герметичність закрутки. Як пояснив харчовий хімік-технолог Віктор Кирилов, при звичайному положенні банки не можна бути впевненим у тому, чи щільно прилягає кришка.29 Aug 2020

після того, як консервація з кришками твіст закрита, її потрібно перевертати (перевірити на герметичність закочення); не можна використовувати в їжу заготівлі, якщо кришка здулася, при першому відкритті відсутня бавовна, твіст-оф покрилася іржею з внутрішньої сторони.

Перевернути банки оберніть ковдрою та залиште при кімнатній температурі на 1-2 дні. Звичайно, ідеальне місце для зберігання домашніх консервів – це льох. Люди, у яких він є, і так знають, що до чого. Решті радимо тримати банки у темному та максимально прохолодному, хоча б не теплому, місці.

Готова аджика розливається в невеликі банки. Нагадаємо, що попередньо їх потрібно стерилізувати. Не забуваємо банки перевернути і поставити у тепле містечко на двадцять чотири години. Не буде зайвим укутати банки пледом або ковдрою.