Чому меренга мокне та липне після випічки? Всі кондитери, до яких ми звернулися за порадою, в один голос відповіли, що це відбувається через недостатньо довге сушіння. Також це можливо за вологої погоди: навіть добре просушені дрібнички через деякий час почнуть вбирати вологу.
На етапі фарбування меренга теж може стати рідкої. Справа в тому, що при додаванні рідкого барвника в білкову масу разом із кольором потрапляє рідина. Тому для фарбування меренги можна використовувати тільки якісні гелеві барвники у невеликій кількості, а ще краще скористатися сухими.
Якщо білки перезбиті, вони стають сухими, піна стає грудками і втрачає обсяг, кінцевий продукт не досягне потрібного збільшення. Меренгу з малою кількістю цукру дуже легко перезбити.