Чому вино псується?

Ультрафіолет руйнує таніни, в результаті напій швидко старіє і набуває гіркого смаку. Перепад температур. Від температурних коливань вино втрачає життєву силу, «втомлюється», його смак та аромат руйнуються. Зберігання відкритого вина поруч із продуктами із сильним яскравим запахом.Sep 5, 2018

Як зрозуміти що вино прокисло – Струсити або спробувати – ви не сплутаєте цей смак ні з чим. Воно буде кислим, а язик почнуть щипати бульбашки, з'являється різкий запах і вміст алкоголю знижується до мінімуму.

Порушення умов зберігання активізує бактерії, що виробляють плісняву і оцет, а це, як нескладно здогадатися, псує вино. Також на термін придатності напою впливатиме його вид, а точніше відсоток спирту, кислотність, кількість цукру, а також дубильних речовин.

Зрозуміти, що ваш напій зазнав подвійної ферментації нескладно. Просто у вині, в якому не повинно бути бульбашок (тихі вина), вони з'являться. У будь-якому випадку, навіть при безпеці багатьох дефектів, краще не пити зіпсоване вино.