Чому вино називають напівсухе?

Згідно з постановою ЄС про маркування вин, сухим вважається напій, який містить 4–9 грамів цукру на літр. У напівсухому кількість цукру становить 12–18 грамів на літр., а у напівсолодкому — 18–45.27 Feb 2021

Коли винороб навмисно зупиняє процес бродіння на певному етапі, виходить напівсухе вино, у кожному літрі якого міститься 4-18 г цукру. Для зупинки бродіння застосовується нагрівання або охолодження сусла, рідше додавання спирту.

Сухим називають вино, в якому дріжджі переробили «насухо» весь цукор або майже не залишилося. За російським ГОСТом, концентрація цукрів в сухих винах – не більше 4 грамів на літр (г/л).

На питання "яке вино солодше – сухе або напівсухе» Відповісти досить просто. Обидва види містять занадто мало цукру, щоб бути солодкими в звичному сенсі цього слова. Сухе трохи різкіше, брутальне, з яскраво вираженою кислинкою і терпкістю, напівсухе – М'якше, витонченіше, елегантніше, ніжніше.