Чому важливо харчуватися без перекушування?

Кількість прийомів їжі протягом дня ніяк не впливає на швидкість метаболізму. Часті перекушування, навпаки, уповільнюють обмін речовин. Крім того, перекушування між їдою стимулюють постійне вироблення шлункового соку, що робить нас постійно голодними.Aug 27, 2020

Однозначно перекус потрібний тоді, коли людина відчуває голод, але повноцінно поїсти можливості немає. Однак, якщо останній повноцінний прийом їжі був зовсім недавно, ви не голодні, але вас тягне на «щось таке собі» — шоколадку, печінку з чаєм тощо, — перекус робити не потрібно.

Кусочувати – дуже шкідливо. Виходить, що система травлення постійно працює, організм перетравлювати не встигає точно, а ми знову щось починаємо їсти, починаються процеси гниття. Ми поїли – шлунок закривається і починає перетравлювати їжу.

Їдьте тричі на день без перекусів приблизно в один і той же час щодня. Це дуже важливо, тому що таким чином ваш організм і метаболізм починають працювати як годинник. Наприклад, для сніданку ви можете вибрати такий діапазон часу: 7:00-8:30, для обіду – 12:00-13:30, для вечері 17:00-18:30.