Чому шкідливо їсти кабачок?

Кабачки можуть спричинити проблеми з травленням у людей, які страждають на синдром подразненого кишківника, а також спричиняти неприємні симптоми в разі гастриту та виразки. Цей овоч має пористу структуру і здатний накопичувати не тільки корисні, а й шкідливі речовини.Jul 28, 2021

Кабачок містить кукурбітацин – токсичну речовину, що має гіркий неприємний смак і здатна викликати гостру реакцію організму. Її концентрація залежить від погоди, поливу та інших погодних умов, найчастіше вона сконцентрована в насінні та шкірці.

Кабачки багаті на клітковину. Лікар-дієтолог Євген Арзамасцев назвав категорію людей, кому не рекомендується вживати кабачки. За його словами, цей овоч багатий на клітковину, тому його не можна їсти людям із гастритом, колітом та іншими хворобами ШКТ.

Покращиться робота серцево-судинної системи Значна кількість магнію (33 мг на 100 г кабачків) і калію (460 мг) робить кабачки чудовим продуктом для профілактики розвитку багатьох кардіологічних захворювань: ішемічної хвороби серця, аритмії, артеріальної гіпертензії та інших.