Чому потрібно їсти повільно?

Якщо їжу споживати повільно, то ви помітите, що ваш організм насичується набагато швидше, і немає вже цього неприємного відчуття важкості. Так ваш організм сам визначить потрібну йому кількість їжі, і ви зможете зупинитися тоді, коли отримаєте необхідний обсяг для нормальної життєдіяльності.

Фізіологічна функція жування Багатьом знайомі рекомендації дієтологів пережовувати їжу ретельно і повільно, насолоджуючись кожним шматочком їжі. Так відчуття голоду притупляється швидше, і людина може насититися невеликою кількістю їжі, уникнувши переїдання.

Вчені кажуть, що швидка трапеза може призвести до набору ваги. Якщо не пережовувати їжу і в буквальному сенсі її заковтувати, мозок просто не встигне зреагувати. Ви зрозумієте, що переїли, коли буде вже пізно. Ті, хто їсть поспіхом, з більшою ймовірністю переїдять.

Тобто що повільніше ви будете їсти, то краще проходитиме процес травлення. Крім того, ковтаючи шматки їжі швидко, не пережовуючи, ви позбавляєте свій організм корисних мікроелементів і речовин. Якщо ви будете повільно їсти, то зможете по-справжньому насолодитися смаком їжі.