Чому портвейн міцніший за вино?

Це відбувається тому, що в процесі витримки вино не окислюється або практично не окислюється (зазвичай вино витримується до трьох років у великих дерев’яних бочках об’ємом від 2000 і більше літрів). Це молоде повнотіле вино, багате фруктовими ароматами.Oct 30, 2017

Слово “портвейн” походить від назви одного з головних портів Португалії – Порту. Через цей порт експортували міцні вина, що виготовляються з винограду, який росте в долині річки Дору. В Англії їх називали “вино-порто” або “порто-вино”.

Шкода портвейну За непомірного і регулярного споживання викликає звикання, чинить отруйну дію на організм. У разі тривалого вживання викликає цироз печінки, руйнує мозок, вражає нервову систему. У разі частого вживання портвейну погіршується загальний стан організму.

Виготовляється за тими ж технологіями, що й червоне, але з інших сортів винограду. Таке вино витримують у великих чанах. Білий портвейн вирізняється яскравим смаком персика й ароматом цитрусів і ладану.