Чому підвищується лептин?

У нормі підвищення концентрації лептину відбувається після рясної їжі та супроводжується зниженням апетиту. Спадковий дефіцит цього гормону виникає через деякі мутації в його гені, що призводять до вкорочення молекули лептину і порушення її структури.

Збільште споживання щоденної дієтичної їжі, споживаючи волокнисті продукти, як-от цільні зерна, бобові та вівсянку, та/або добавки PGX . Волокно дає вам відчуття ситості, змушуючи ваш кишковий тракт посилати сигнал вашому мозку, щоб вивільнити більше лептину .

Як повернути лептин у норму ?

  1. Уникати споживання готових продуктів і напівфабрикатів, їжі високого ступеня обробки;
  2. виключити цукор і всі його замінники;
  3. обмежити зернові, що містять глютен, і солодкі фрукти, а високофруктозні – виключити;

Надлишок лептину призводить до пригнічення секреції інсуліну, спричиняє резистентність скелетних м’язів і жирової тканини до його дії, пригнічує дію інсуліну на клітини печінки, що призводить до ще більшого підвищення рівня глюкози в разі діабету II типу.