У нормі підвищення концентрації лептину відбувається після рясної їжі та супроводжується зниженням апетиту. Спадковий дефіцит цього гормону виникає через деякі мутації в його гені, що призводять до вкорочення молекули лептину і порушення її структури.
Збільште споживання щоденної дієтичної їжі, споживаючи волокнисті продукти, як-от цільні зерна, бобові та вівсянку, та/або добавки PGX . Волокно дає вам відчуття ситості, змушуючи ваш кишковий тракт посилати сигнал вашому мозку, щоб вивільнити більше лептину .
Як повернути лептин у норму ?
- Уникати споживання готових продуктів і напівфабрикатів, їжі високого ступеня обробки;
- виключити цукор і всі його замінники;
- обмежити зернові, що містять глютен, і солодкі фрукти, а високофруктозні – виключити;
Надлишок лептину призводить до пригнічення секреції інсуліну, спричиняє резистентність скелетних м’язів і жирової тканини до його дії, пригнічує дію інсуліну на клітини печінки, що призводить до ще більшого підвищення рівня глюкози в разі діабету II типу.