Чому підвищується гормон лептин?

У нормі підвищення концентрації лептину відбувається після рясної їжі та супроводжується зниженням апетиту. Спадковий дефіцит цього гормону виникає через деякі мутації в його гені, що призводять до вкорочення молекули лептину і порушення її структури.

Як повернути лептин у норму ?

  1. Уникати споживання готових продуктів і напівфабрикатів, їжі високого ступеня обробки;
  2. виключити цукор і всі його замінники;
  3. обмежити зернові, що містять глютен, і солодкі фрукти, а високофруктозні – виключити;

Рівень концентрації лептину в крові підвищується при збільшенні маси жирової тканини. При голодуванні його вміст знижується, а при переїданні підвищується.

Лептин (від ін. -грец. λεπτός – тонкий) – пептидний гормон, що регулює енергетичний обмін, який переважно виробляється жировими клітинами та ентероцитами в тонкій кишці.