Чому під час тушкування яловичина жорстка?

Зробити в шматку м’яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і скропити трохи оцтом. Поставити в холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для “пом’якшення” яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Занадто коротка термообробка призведе до того, що м’ясо буде сирим, його буде важко розрізати і, найімовірніше, воно буде непридатним до вживання. А якщо ви будете тушкувати його занадто довго, воно стане надто твердим. Найшвидше тушкується фарш. Занадто багато часу не потрібно і рибі або м’ясу курки.

Оксано, для пом’якшення м’яса (будь-якого, і яловичини з телятиною зокрема) добре змастити його олією та збризнути оцтом і залишити так на годину. М’ясо гарантовано пом’якшиться. А ще, щоб м’яско під час тушкування не ставало жорстким, важливо готувати його на дуже повільному вогні й у невеликій кількості рідини.