Чому падає омлет?

Омлет чутливий до перепадів температури, зокрема до відкриття кришки сковороди під час готування. Під час приготування страви потрібно використовувати тільки теплі інгредієнти. Холодне молоко неминуче зробить омлет тонким і жорстким, тому його слід підігріти перед використанням.Jan 22, 2022

Неправильне збивання яєць. Щоб страва вийшла такою, як хочеться, потрібно приділити належну увагу збиванню самих яєць. Міксер та інші гаджети варто відкласти вбік: найкращою “помічницею” в цій справі є звичайна виделка. Намагайтеся якомога краще збити яйця, щоб омлет піднявся.

У класичному варіанті омлет готовий, коли знизу з’явилася ледь золотиста тонка скоринка, а зверху центр залишився трохи рідкуватим, начебто недоготованим.

Омлет може бути не тільки ніжним і блідим, а й брутальним підсмаженим. Для цього готувати його слід на трохи більшому вогні, а перемішувати рідше. Легкий рум’янець стане яскравішим, а смак – інтенсивнішим, якщо просто перед складанням додати ще трохи олії на сковорідку і дати йому злегка пошипіти.