Чому необхідно ретельно пережовувати їжу щонайменше 15-20 сек на даному етапі?

Чому їжу треба ретельно пережовувати? Пояснення. Добре пережована їжа швидше просочується слиною в ротовій порожнині (огортаючись слинним мішком), травними соками в шлунку та кишківнику, а тому легше та швидше перетравлюється.

Правильне пережовування їжі насамперед сприяє травленню та засвоєнню поживних речовин. Коли їжа не перетравлюється належним чином, ви можете страждати від таких проблем, як розлад шлунка, підвищена кислотність, здуття живота, печія, закреп, головний біль і занепад сил.

Саме ретельне пережовування їжі стимулює слинні залози, які починають виробляти більшу кількість слини.

Люди не замислюються, що процес травлення починається ще в роті. Коли ми пережовуємо їжу, ми допомагаємо шлунку в її подальшій обробці. Також слина, яка змочує шматочки їжі, дає змогу організму витягувати максимальну кількість поживних речовин з їжі.