Чому не йдуть вершки із сепаратора?

Якщо сепаратор не відбиває вершки, необхідно розібратися, після чого це почало проявлятися. У більшості випадків основною проблемою є неправильна збірка – це буде першою порадою. Якщо ж повторна збірка не допомогла – спробуйте підкрутити гвинт подачі молока.Jan 11, 2020

Робота сепаратора – вершковіддільника побудована на основі принципу дії відцентрової сили: важка водяниста частина відкидається на периферію, а більш легкий жир збирається ближче до центру. Що нижча в’язкість і вища швидкість обертання, то легше відбувається поділ фракції.

Сепарують проціджене свіже молоко, краще – парне; холодне необхідно нагріти до 30-35°С, за цієї температури воно краще знежирюється. Пастеризоване або кип’ячене молоко переробляється значно гірше, спостерігаються великі втрати жиру.

Ви можете зіткнутися з тим, що барабан не вийде зняти руками. Для цього на корпусі сепаратора знайдіть невеликий отвір. У нього треба просунути відповідний за діаметром металевий пруток, в якості якого може служити викрутка. По черзі прокручуючи барабан, піднімайте його.