Чому не виходить спекти хліб?

Найімовірніше, ви використовуєте занадто багато борошна, або у вас недостатньо рідини. Перевірте рецепт і відміряйте потрібну кількість борошна та рідини за допомогою ваг. Також це може бути пов’язано з поганим промішуванням інгредієнтів через те, що лопатка погано вставлена в паз. Хліб не піднімається.

Як розповів “Комионлайну” сиктивкарський товарознавець-експерт Сергій Кузнєцов, порожнечі в хлібі – результат порушення технології випічки, коли не дотримуються необхідних термінів вистоювання тіста. Випічка в цьому випадку не страждає за смаковими якостями, проте вага готової продукції може бути меншою за стандартного обсягу.

Виправлення непропікання хліба Досить просто. Нагрійте духовку до 180 С, поверніть хліб у духовку і випікайте ще 10-20 хвилин. Це спрацює, навіть якщо буханець охолонув.