Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що їсти горіхи безглуздо. У них все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров’я речовин.Sep 1, 2022
“Замочити – значить, вимкнути біозахист” – У горіхах є антинутрієнти. До них належать: лектини, фітинова кислота, дубильні речовини, гойтрогени, оксалати і ціаногенні глікозиди. Це речовини, які під час потрапляння в наш організм у надмірній кількості порушують процеси травлення та засвоєння корисних речовин.
За словами експерта, не потрібно замочувати їх у воді, хоча поширений міф про те, що після цього вони краще засвоюються. – Дослідження, що проводилися на цю тему, показують, що після замочування горіхів зниження фітинової кислоти, через яку погано засвоюються мікроелементи, знижується несуттєво.
Термін замочування для фундука, кедрових, волоських горіхів, гарбузового і лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8-12 годин, зі зміною води. Для кеш’ю – 3-6 годин. Однак якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.