Якщо ягоди заморожені з кісточкою, їх не можна зберігати довгий час, оскільки кісточки починають виділяти шкідливі речовини для організму. Щільно закривайте ємність для зберігання, оскільки вишня добре вбирає запахи інших продуктів, що знаходяться в морозильній камері.
Заморожувати ягоди вишні можна з кісточками, а можна і без них. Слід розуміти, що вишня з кісточкою зберігає більше соку, а без зручності для використання у випічці та десертах взимку.
Вишню на дошці відправити в морозильну камеру, щоб попередньо приморозити. Якщо ви видалили кісточку, то ягоди потрібно відправити приморожуватися на дошці якомога швидше, щоб вони не встигли пустити сік. Температура в морозильній камері має бут и-18 градусів. Залишити вишні приморожуватися 2-3 години.
Вишня заморожена корисна для серцево-судинної системи, завдяки наявності магнію, калію і вітаміну К. Регулярне вживання вишні усуває закрепи, нормалізує роботу кишкового тракту. Заморожену вишню використовують для приготування коктейлів, начинок до пирогів, для варення і джемів.