Зазвичай заморожують м’ясо, яке вже перебувало при плюсових температурах і взаємодіяло з навколишнім середовищем. На ньому цілком могли встигнути оселитися мікроби і бактерії. Під час заморожування вони не гинуть, а ніби занурюються в сплячку. У процесі розморожування вони оживають і починають дуже швидко розмножуватися.
М’ясо, яке більше місяця пролежало в морозильнику, втрачає істотну частку білка. А через процеси окислення жирової тканини значно підвищується кількість шкідливих речовин і знижується біологічна та харчова цінність м’яса. Також воно втрачає більшу частину вітамінів.
М’ясо не можна заморожувати повторно Від цього можуть постраждати тільки смакові якості продуктів. Під час розморожування і повторного заморожування порушується цілісність клітин, і смак стає трохи водянистим. Зібрали популярні магазини, в яких проходить “чорна п’ятниця”, щоб ви могли заощадити на покупках.
При температурах менш е-10° мікроорганізми, які зазвичай присутні в усіх продуктах, не можуть розмножуватися. При розморожуванні вони активізуються. Якщо дати їм достатню кількість часу для розмноження, то вони можуть зіпсувати продукти, і їх уже не можна буде використовувати в їжу.