Чому не можна варити на першому бульйоні?

– Щоб прибрати це хімічне навантаження, непотрібні стимулятори і гормональний фон, перший бульйон зливається. Але не потрібно варити перший бульйон годинами. Достатньо всього лише довести воду до кипіння. Так м’ясо не втратить смакових якостей, зате піде вся хімія, якою була напхана бідна тварина.Jan 19, 2020

Але є один дуже важливий момент: м’ясний суп треба варити на “другому” бульйоні. З першим кип’ятінням із м’яса піде велика кількість шкідливих речовин. Супи вкрай позитивно діють на травлення, відновлюючи перистальтику кишечника, насичують стінки шлунка теплом, що стимулює вироблення шлункового соку.

Процес приготування вторинного бульйону дає змогу мінімізувати можливість виникнення алергічної реакції на м’ясо, але не виключає, зрозуміло. Суть вторинного бульйону зводиться до того, що спочатку м’ясо кип’ятиться 5-7 хвилин, потім його дістають і вже з цього (напіввареного м’яса) варять основний бульйон.

Якщо вас бентежить саме піна, покладіть у воду цибулину, а слідом за нею і м’ясо. Білок прилипатиме саме до неї. Крім того, цибулина зробить бульйон більш ароматним. Таким чином, зливати першу воду під час варіння бульйону зовсім необов’язково.