Чому не можна струшувати попіл із сигари?

Струшування попелу силою може призвести до того, що частина, яка яскраво тліє, разом із золою осиплеться, що може призвести до погашення сигари, до нерівномірного горіння, нестачі диму і різкості смаку .10 Feb 2019

Струшувати сигарний попіл потрібно тільки в міру необхідності, а не після кожної затяжки. Хороша сигара ручної скрутки може з легкістю утримати 1-3 см. попелу, перш ніж його потрібно буде струшувати.

Від слини тютюн сильно розмокає, що псує його смак. Гасити сигару не варто, достатньо залишити її в попільничці, буквально за кілька секунд вона згасне без вашої допомоги. Розкурювати повторно має сенс тільки доти, доки виріб не охолоне повністю.

Якщо палити із затягуванням диму, продукт горіння тютюнового листя не затримується в роті досить довго, щоб “розкуштувати” його смакові якості. Таким чином, сигара просто спалюється і втрачається весь сенс у її курінні. Одна з головних причин, чому сигари не затягують, – це недостатній об’єм легенів.