Чому не можна пити сирі яйця з магазину?

Чим можуть бути небезпечні сирі яйця? Є ймовірність заразитися сальмонельозом. Шкідливі бактерії можуть перебувати на поверхні яйця, тому перед вживанням його варто ретельно промити. До речі, у фермерських яєць шкаралупа товстіша, але ризик підчепити бактерії все-таки є і в такому разі.

Сирими можна їсти яйця, отримані від здорової птиці. Гарантувати здоров’я птиці може тільки ветеринарний контроль. І тут я відразу частково відповім на ваше запитання: яйця, які продають у магазині, – безпечні.

– Сирими яйцями зловживати не рекомендується, тому що в яєчному білку міститься білок авідин, – каже Ольга Зайкіна. – Зв’язуючи біотин (вітамін Н) у нерозчинний комплекс авідин-біотин, він перешкоджає його всмоктуванню в кишечнику. Під час варіння він руйнується і не заважає засвоєнню біотину.