Чому не можна пити каву з льодом?

Найчастіше холодну каву подають з льодом. А напої з температурою нижче 12-15 градусів піддають шлунково-кишковий тракт підвищеному стресу. Вони сповільнюють травні процеси і блокують здатність ферментів ефективно розщеплювати їжу.

– Каву краще використовувати охолоджену – додати пару кубиків льоду. Якщо є час, можна зварити її заздалегідь і охолодити в холодильнику. Це потрібно для того, щоб смак кави вийшов молочним і вершковим. Якщо ж додавати в лід гарячу каву, то смак вийде більш водянистим, – поділилася секретами Наталя.

Справжні кавомани вважають, що остуджувати заварену звичайним способом каву або додавати в неї лід – це безнадійно зіпсувати смак. Лід розтане, перетворившись на воду (кава втратить свою первісну щільність), а кава, яка охолола природним шляхом, встигає втратити свій аромат.