Чому не можна пити цукрозамінник?

Чим можуть бути небезпечні цукрозамінники? Експерт вважає, що синтетичні (ненатуральні) цукрозамінники однозначно шкідливі. Вони порушують мікрофлору кишківника, кислотну рівновагу крові та провокують запалення. До їхнього числа входить аспартам (сукралоза), ксиліт, сорбіт.May 22, 2021

У разі надмірного вживання будь-якого продукту, зокрема замінника цукру, шкода очевидна. У цьому разі може порушитися мікрофлора кишківника, кислотна рівновага крові, виробитися толерантність до глюкози, а це є передумовою до діабету.

З мінусів: у сорбіті присутній неприємний залізистий присмак, а в разі перевищення норми в 15 грамів на добу він може спричинити нудоту та діарею. Ксиліт у надмірних кількостях негативно діє на жовчний міхур. Еритрит (еритрол) – ще один багатоатомний спирт, що має солодкий смак.

Шкода фруктози як цукрозамінника полягає у високій калорійності (близько 400 ккал). Вона не підходить для людей із зайвою вагою. Ксиліт або сорбіт під час схуднення не використовуються через їхню високу калорійність, зловживання ними може призвести до проблем із травленням і ожиріння.