Шоколад вкрай чутливий до високих температур. Тому під час нагрівання потрібно бути дуже уважним і не перегріти його.
Головна вимога – не перегріти шоколад, інакше він безповоротно згорнеться (з’являються грудочки, які вже не розмішати в однорідну масу) і не дати волозі потрапити в шоколад.
Якщо трохи перегріти шоколад – нічого страшного, але краще його промішати до потрібної нам температури (45 градусів) перед додаванням каллет. Але будьте обережні – не спаліть шоколад. Розтоплювати шоколад краще в мікрохвильовці імпульсами, по 10-15 секунд.
Вибираємо шоколад Білий шоколад тане дуже швидко, і найкраще не топити його в мікрохвильовці: він може перегрітися, на ньому з’являться некрасивий наліт і патьоки. З молочним шоколадом теж потрібно бути дуже обережними і періодично його помішувати.