Чому не можна консервувати з аспірином?

Тому при надмірному захопленні консервами з аспірином можуть розвиватися серйозні ускладнення. Наприклад: Пієлонефрит. Через те, що розсіл містить продукти розщеплення ліків, які виводяться через нирки, при тривалому впливі виникає їх ураження.

Однак у аспірину, як і у всіх протизапальних препаратів, існує важлива побічна дія – це розвиток запальних змін у шлунку, утворення виразок ШКТ, а після тривалого застосування існує загроза шлункових кровотеч.

Замінити аспірин, при цьому збільшивши терміни зберігання солінь, допоможуть продукти з підвищеною кислотністю. Наприклад, яблучний оцет або лимонний сік, також підійде і лимонна кислота. У разі використання цих компонентів соління будуть набагато безпечнішими і не будуть негативно впливати на здоров’я.