Редис не можна їсти людям із проблемами щитовидки, оскільки зловживання може спричинити появу пухлин. Також редис під забороною для тих, хто страждає від виразки. У вживанні редиски варто проявляти обережність у разі загострень захворювань жовчного міхура, дванадцятипалої кишки та печінки.
Зміцнює імунітет Ефірні олії редиски (зокрема, гірчична) володіють зігрівальними властивостями – це допомагає за застудних і вірусних за хвороб, пом’якшує кашель. Крім того, редис – одне з головних джерел вітаміну С: 250 г продукту забезпечують добову норму цього вітаміну.
Редис протипоказаний у разі захворювань шлунка або кишківника. Його не бажано вживати людям, які мають виразку, гастрит та інші захворювання ШКТ. Вживання редиски може спричиняти загострення хвороби. Також вживання редиски необхідно обмежити людям із проблемами щитоподібної залози.
Річ у тім, що редиска містить ефір і гіркоту, які подразнюють слизову оболонку шлунка і можуть спричиняти загострення, пояснив дієтолог і порадив, як її правильно їсти. "Краще, як мінімум, її вживати після їжі, а не перед їжею, тобто не натщесерце і не замість їжі.