Чому не можна їсти червоний мухомор?

У червоному мухоморі міститься мускарин, мусцимол та іботенова кислота. У плодових тілах мухоморів містяться токсичні речовини, що мають психотропний ефект. Іботенова кислота токсична, вона провокує загибель клітин мозку.Sep 24, 2020

У мухоморів є цілий набір отрут різного спектра дії. Найвідоміша – мускарин, який викликає розширення судин і зменшення серцевого викиду. Його дія може призвести до смерті від набряку легенів і задухи.

ЧИ МОЖНА ЇСТИ ЧЕРВОНІ МУХОМОРИ? Усі мухомори, крім отруйних і/або таких, що мають смердючий запах, можна їсти: вони дуже смачні. Але описати цей смак практично неможливо.

У білих мухоморах і блідих поганках (ці гриби теж відносяться до мухоморів) містяться смертельно небезпечні аматоксини і фалотоксини – речовини, що дуже швидко руйнують печінку.