Чому не можна їсти червоні помідори?

Кому не можна їсти помідори

  • алергікам. Помідори – всім відомий алерген; якщо після його вживання спостерігається почервоніння або свербіж на тілі, то необхідно виключити цей овоч зі свого раціону;
  • людям із захворюванням ШКТ. …
  • людям із захворюванням печінки, оскільки помідори можуть викликати розвиток гепатозу.

27-Jun-2022

Виявляється, томати можуть викликати алергію через речовину під назвою лікопін. Це червоний пігмент, що дає помідорам звичний яскравий колір. Ознаки непереносимості можуть проявитися через годину після вживання томатів. Але якщо у вас немає такої алергії, то лікопен принесе користь – він є потужним антиоксидантом.

Томат – сам по собі кислий продукт, а груба клітковина ще й подразнює слизову оболонку шлунка і дванадцятипалої кишки. Тому якщо є проблеми з цими органами, вони можуть посилитися.