Чому не можна їсти борошняне?

Зловживання борошняними виробами порушує мікрофлору кишківника, перешкоджає переробці поживних речовин і відтворенню корисного холестерину, а це поступово призводить до порушення функцій шлунково-кишкового тракту. Шкода борошняного і солодкого для організму проявляється у вигляді закрепів, кольок, хворобливих відчуттів у ділянці живота.

Якщо ви регулярно здаєте аналізи крові, можете помітити, що після відмови від мучного знизяться показники глюкози, інсуліну, погані фракції холестерину, покращиться ліпідний обмін. Хліб – швидкий і не корисний вуглевод, який негативно позначається на вуглеводному обміні і може провокувати інсулінорезистентність.

Відмова від білого хліба може стати першим кроком до позбавлення від висипань. 100 грамів хліба з борошна грубого помелу містить у собі половину від денної норми вітаміну B1. Дефіцит вітаміну призводить до того, що людина стає дратівливою, знижується її працездатність, з’являється слабкість у м’язах.

Шкоду борошняного можна простежити в процесі перетравлення такої їжі. Вона має властивість розбухати в шлунку, подібно до того, якщо ви кинете шматочок хліба у воду. Це здатне спровокувати здуття живота, гальмування природних травних процесів, а також обміну речовин, що також погано позначається на здоров’ї.