Чому не можна їсти білий рис?

Рис має досить високий глікемічний індекс, він підвищує рівень глюкози в крові. Через деякий час після його вживання відбувається провал, тобто людина відчуває втому", – уточнила дієтолог.

Білий рис – чудове джерело марганцю і забезпечує майже 30% добової норми цього елемента в 100 грамах продукту. У ньому також багато заліза, залежно від сорту може бути від 10% до 15% добової дози. Білий рис також містить вітаміни групи В (особливо тіамін, а також ніацин і рибофлавін).

Білий рис містить вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор тощо. Усі вони важливі для нашого організму, адже зміцнюють нігті, покращують роботу кишківника і навіть уповільнюють процеси старіння шкіри. На відміну від інших злаків, у рисі немає глютену – сильного алергену.