Чому не можна довго маринувати м’ясо?

Чим довше маринувати – тим краще Якщо перетримати м’ясо в маринаді, то воно почне розвалюватися. Особливо, якщо там багато цибулі або кислоти. Оптимальний час маринування – 12 годин.

Якщо це кефір чи інші молочні продукти, то терміни зберігання скорочуються до доби. Якщо ж у маринаді присутні перець, часник, а також оцет, то його можна залишати в холодильнику на 2-3 дні, або покласти в морозилку на більш тривалий час.

Не тільки старе, а й молоде м’ясо може спокійно маринуватися добу або навіть дві. Інгредієнти в складі маринадів, зокрема цибуля, мають антибактеріальні властивості. А це означає, що м’ясо зберігатиметься довше. Маринувати м’ясо можна за кімнатної температури.

Мінімальний час маринування курятини – 2 години, свинини – 4 години, яловичини та баранини – 6 годин. 7. Маринувати м’ясо можна за кімнатної температури. Але якщо ви плануєте маринувати м’ясо більше двох годин – краще поставити його в холодильник.