Чому мандарин сухий усередині?

Шкірка не повинна прослизати відносно часточок. Мандарин має спружинити. Якщо цього не сталося і плід твердий – він не дозрів. Якщо пальці продавили мандарин без зусиль, він уже "втомлений".

Цвіль, м’які ділянки та вм’ятини на шкірці – ознака неправильного зберігання, такі мандарини краще не купувати. Якщо шкірка легко відходить, найімовірніше, мандарини перезріли або перележали.

Найсмачніша частина мандарина – розділений на часточки, оточені тонкою плівкою, ендокарпій. У ньому купа всього корисного і не дуже: цукор, аскорбінова кислота, пектин, вітаміни та мінерали. Лікарі радять їсти не більше 5 мандаринів на день і не на порожній шлунок.