Чому льодяники з Ізомальту розтанули?

Якщо ізомальт липне Через підвищену вологість льодяники з ізомальту можуть липнути, тому дуже важливо вберегти солодощі від потрапляння вологи та появи конденсату. Прикраси з ізомальту слід зберігати за кімнатної температури, загорнувши їх у пергаментний папір або укласти в коробку з картону.

Розбавляємо суміш тільки дистильованою водою. Домішки в рідині відразу змусять льодяники помутніти. Спочатку розігріваємо ізомальт до 180 оС, а потім вже працюємо в стандартному діапазоні 160-170 оС. Не можна гріти суміш на око, інакше льодяники відразу будуть деформуватися, танути.

Щоб правильно розтопити ізомальт для льодяників потрібна каструля з товстим дном. Насипте в неї цукрозамінник і барвник, якщо використовуєте сухий, і поставте на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доведіть ізомальт до кипіння й одразу ж зніміть із вогню.