Чому ковбаса рожевого кольору?

Рожевий колір ковбасі надає нітрит натрію (NaNO2). Нітрит натрію є загальноотруйною токсичною речовиною.Apr 9, 2015

Багато ковбасних виробів містять харчову добавку – нітрит натрію Е 250, вона надає продукту приємний рожевий колір та аромат.

За тими ж нормами в сосисках має бути фіксатор фарбування – нітрит натрію. Він робить звичайний сірий фарш привабливого рожевого кольори. Але якщо сосиски яскраво-рожевого чи навіть малинового кольору, отже, з нітритами у яких перебір.

Якщо почитати етикетку придбаної в магазині шинки або ковбаси, можна виявити у складі "фіксатор забарвлення – нітрит натрію". Нітрит натрію (у просторіччі – просто нітрит) – хімічна сполука з формулою NaNO₂, яка утворюється в процесі розпаду нітрату натрію (NaNO₃), відомого як натрієва селітра.