Рубана котлета — смачна штука, але мовою корумпованих чиновників «котлета» — це товста стопка грошей, яка теж дуже апетитно виглядає і при цьому не влізе навіть у місткий гаманець. Класична «котлета» – це сто папірців одного номіналу в банківській упаковці.5 Feb 2018
Котлету (від фр. côtelette – «реберця») – в первісному значенні: шматок м'яса, приготований на кістки. У сучасній російській мові та російській кухні: виріб з м'ясного фаршу, його аналога (рибного фаршу, фаршу з м'яса птиці) або замінника (фарш з овочів тощо).
Походить від франц. côtelette «реберця; відбивна (котлета)», із ст. -Франц. costelette, зменш.
Слово «котлета» запозичене з французького cotelette наприкінці 18 століття. Дослівно переклад звучить як «маленьке реберце» (від «cote» – ребро). Ще раніше було латинське "costa" – кістка. В Російській мові "котлета» позначає страву з рубаного або подрібненого м'ясного продукту у вигляді круглого або подовженого коржика.